top of page

De ce să te implici la o vârstă fragedă în informatică?

sigla arduino

Copiii au mai mult timp liber pe mână decât orice alt grup demografic, ceea ce înseamnă că au un mare risc de oportunitate pentru a-și pierde timpul.

Când îndrumați copiii către învățarea abilităților care îi vor ajuta în viitor, îi pregătiți pentru succes de la o vârstă fragedă. Există atât de multe beneficii ale programării, insa acestea nu sunt imediate ci se vor vedea pe parcursul vieții tănarului programator.

logo-ul zgâriet

Viitorul programatorilor

1. Facultatea

Pentru început, capacitatea de a codifica este un avantaj competitiv față de alți studenți în timpul procesului de aplicare. Arată universităților că un student poate rămâne angajat, rezistent și este un bun învățător.

2. Înființați o companie

La baza tuturor companiilor de înaltă tehnologie se află programatorii. Fie că este o aplicație, un site web sau un serviciu, programarea rulează diverse sisteme și permite unui copil mic să devină proprietar de afaceri, dacă dorește.

3. Intră în forța de muncă

Dacă un copil se îndrăgostește cu adevărat de programarea și își arată abilitățile, poate intra în forța de muncă ca freelancer sau angajat și își poate împărtăși abilitățile.
Lucrați oriunde: Deoarece programarea este un limbaj universal, permite unui programator să poată lucra oriunde în lume. Spre deosebire de a deveni avocat sau medic, unde trebuie să treacă anumite cerințe în funcție de locația lor, codificatorii au nevoie pur și simplu de o conexiune la internet și ceva hardware pentru a-și face treaba.

Potențial de câștig: Programatorii sunt la mare căutare și li se acordă locuri de muncă cu potențial ridicat de câștig, deoarece nevoia de programare este în continuă creștere, deoarece societatea se bazează pe tehnologie în fiecare domeniu.

mbot blue makeblock

Cum să implicați copiii în informatică

La fel ca orice altă materie, copiii trebuie să fie prezentați, predați și sprijiniți pe parcursul procesului de învățare și creștere. Deoarece programarea este un subiect complex și în continuă schimbare de stăpânit, multe resurse sunt disponibile pentru a facilita copiii să intre în noua lume a informaticii.

Iată câteva modalități de a începe să predați informatica copiilor:

1. Jucării de codare

Jucăriile STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) se alătură rechizitelor de artă și a jocurilor de societate ca tip comun de jucărie pentru a distra copiii. Aceste jucării tehnologice învață adesea conceptul de logică. De la blocuri de construcție la robotică și kituri STEM, există multe opțiuni pentru a-i face pe copii interesați de informatică prin aceste tipuri de jucării.

De exemplu, o jucărie programabila deosebit de populară și de nivel de intrare este Lego Mindstorms. Dezvoltat de Lego, Lego Mindstorms este un sistem hardware și software care dezvoltă roboți programabili bazați pe blocurile de construcție ale lego-urilor. Deci, copiii pot construi fizic cu lego și apoi pot folosi software-ul pentru a învăța logica și cum funcționează programarea.

2. Jocuri de codare

Indiferent dacă copiii își vor construi propriile jocuri sau vor juca jocuri care predau programarea, există o varietate de software online și offline care învață aceste abilități pe o tabletă, dispozitiv mobil sau computer. De exemplu, cu platforme precum Scratch (dezvoltat de MIT), copiii pot crea animații, jocuri și povești și apoi pot împărtăși cu ușurință creațiile lor. Varietatea de aplicații și site-uri web predau limbaje de programare precum HTML, CSS, JavaScript, Python și multe altele.

3. Tutoriale online

Dacă un copil manifestă un interes deosebit pentru subiect, de ce să nu-l implici într-un curs online care construiește cunoștințe cu fiecare lecție?

 Cu învățarea bazată pe proiecte și misiunile conduse de echipă, studenții pot învăța în timp ce își construiesc abilități de lucru în echipă.

abilități secolului 21
bottom of page